Vijf redenen om een Grafisch Ontwerper in te huren

Vijf goede redenen om een Grafisch Ontwerper in te huren

Ik kan me voorstellen dat het als ondernemer of manager soms een goed idee lijkt om zelf even die folder in elkaar te knutselen. In dit artikel geef ik je vijf goede redenen om voor dit soort zaken toch een ontwerper in te huren.

Ontwerpers zijn non-verbale communicatie-specialisten

Een grafisch ontwerper tovert de aangeleverde brei van content of informatie om in begrijpbare en hapklare beeldtaal. Al het materiaal wordt geordend, gevormd en bewerkt zodat er een optimale communicatie-uiting voor de doelgroep ontstaat. Het is dus echt wel wat meer dan alléén mooie plaatjes maken.

Een ontwerper kan zich goed verplaatsen in de doelgroep en past jouw communicatie-uitingen daarop aan

Om tot goede ontwerpen te komen, is een flinke portie empathisch vermogen nodig. Het is logisch dat het visitekaartje van een lifestyle-coach er anders uitziet dan dat van een advocaat. Maar beiden maken de beste indruk met een kaartje dat overtuigend is vormgegeven. Zie grafisch ontwerp als het non-verbale onderdeel van je communicatie-uiting. Een ontwerper zorgt ervoor de non-verbale communicatie van jouw onderneming tip top in orde is.

Meesters in het wijzen van de weg

Het de gebruiker of doelgroep zo makkelijke mogelijk maken, dat het ultieme doel van design. Een goed toegepast ontwerp wijst de gebruiker intuïtief de weg. Daarnaast zorgt een ontwerper ervoor dat de tekstuele boodschap optimaal leesbaar is. Sommige lettertypes zijn bijvoorbeeld heel sierlijk en daarom goed voor koptekst op groot formaat. Maar zodra dezelfde letter gebruikt wordt voor een langer lap tekst in kleine letters, is hij mogelijk onleesbaar. Functionaliteit gaat altijd voor esthetiek.

Verder gebruikt de ontwerper kleur, contrast, en ritme (etc.) om bepaalde elementen in de boodschap extra, of juist minder ‘belangrijk’ te maken. Hij weet op deze manier de aandacht te sturen zodat de boodschap makkelijk te begrijpen is.

Een ontwerper voegt waarde toe aan het merk, product of de dienst

Het is eigenlijk heel simpel. Een goed ontwerp zorgt ervoor dat jouw product, dienst of merk er mooier, duurder, beter en bovenal geloofwaardiger uitziet. Design is een tool waarmee je een bepaalde sfeer kan creëren. Je kunt een merk, product of dienst naar een hoger niveau tillen door het bijvoorbeeld een premium look te geven. Een zelfstandig ontwerper kan met zijn webdesign de indruk wekken een heus full service reclame bureau te zijn, terwijl hij in werkelijkheid vanuit huis een eenmanszaak runt.

Met een frisse blik ontstaan nieuwe ideeën

Wanneer je zelf met de handen in het haar zit wegens een gebrek aan inspiratie, kan een sessie met een creatief vormgever verhelderend werken. De ontwerper bekijkt de zaak vanuit een ander perspectief en dit helpt je om nieuwe ideeën op tafel te krijgen.

Het is dus wel duidelijk dat een ontwerper ongelofelijk veel voor jou en je onderneming kan betekenen. Belangrijk is hierbij dat jullie een goede match zijn. Jullie zullen vaak een makkelijk met elkaar overleggen en het is wel zo lekker als dit soepel verloopt.

Post a Comment