Een non-profitorganisatie die kansarme, jonge vrouwen in Kumasi wil helpen.

TUMI Ghana is een non-profitorganisatie die kansarme, jonge vrouwen in Kumasi helpt. Met name tienerzwangerschappen en geldgebrek zorgen ervoor dat veel jonge, Ghanese vrouwen niet lang naar school gaan. Dankzij het Women Empowerment Center kunnen deze vrouwen een opleiding volgen tot naaister, kapster of nagelstyliste. Omdat Kumasi een populaire vakantiebestemming voor toeristen is, opende de organisatie TUMI Hostel. Hier overnachten gasten in eenvoudige, maar comfortabele tweepersoonskamers of slaapzalen.

Logo

Bovenstaande geanimeerde afbeelding beeldt vluchtig uit hoe het logo is ontstaan. Een organisatie die kansarme Ghanese vrouwen helpt om zelfredzaam te worden, heeft een krachtig en vrouwelijk logo nodig. De organische open cirkel vertegenwoordigt de vrouwelijkheid. In het hart van de cirkel staat een versimpelde interpretatie op het Ghanese symbool voor vrijheid. Het heeft wat weg van een vlinder, eveneens een krachtig symbool van vrijheid.

Typografie

Barrio is een frivool lettertype met een exotische uitstraling. Dit lettertype is daarom uitermate geschikt voor korte kopteksten. Platte tekst (ook wel body/broodtekst) wordt gezet in Helvetica Neue.

Patroon en kleurenpalet

Het kleurenpalet en de Ghanese patronen gecombineerd met sterk contrasterende witte vlakken geven een mooie weerspiegeling van beide culturen.

Een selectie van eindproducten

Like what you see?